Translate

7 Temmuz 2015 Salı

İNTERNETİNİZ VARSA, TV YAYINI İÇİN KABLO KARMAŞASI ve ÇANAK ANTENE GEREK YOK

Evinizde İnternetiniz varsa IPTV ile TV yayınlarını hem de HD kalitesinde seyredebilirsiniz.


Çanak Anten kirliliği gelişmiş ülkelerde teknoloji firmalarını çözüm arayışlarına yitmiş ve internet üzerinden TV yayıncılığı gelişmiştir. Türkiye de de şimdiye kadar ortak çanak veya kablolu TV uygulamaları ile çözüm üretilmiş ancak sınırlı yayın alma imkânı olmuştur. Şimdi ise artık evinizde İnternetiniz varsa IPTV uygulaması ile TV yayınlarını hem de HD kalitesinde internet üzerinden seyredebilirsiniz. Hem de istediğiniz dünya TV lerini...

Nedir bu IPTV; Şifreli, şifresiz TV kanallarının ve depolanan video içeriklerinin, ip(internet protocol) paketlerine dönüştürülerek internet erişim teknolojileri üzerinden son kullanıcıya yayınlanmasıdır. 
Son kullanıcının evine alacağı bir stb(set top box) ile gelen dataları, TV sinyaline dönüştürerek televizyonundan rahatlıkla izleyebilecek. Üstelik bunun için bir bilgisayara da ihtiyaç duymadan.
IPTV; artık, insanların TV izleme anlayışlarını değiştirecek, eğlence ve iletişim anlayışına yepyeni boyutlar getiren teknoloji. IPTV gelişen internet teknolojisinin bir ürünü olarak ortaya çıkmış, günümüz televizyonlarına internet üzerinden kaliteli yayın hizmetini kazandıran, servis kalitesiyle ve sağladığı çeşitlilikle son kullanıcıyı heyecanlandıran , ticari kurumları kendine çeken yeni nesil bir teknoloji olarak yerini almıştır.
Çok seveceğiniz bir sistem. Yeter ki internet hattınız birkaç mbit’lik bir dsl olsun.
IPTV’nin en büyük getirisi interaktif uygulamalara imkân vermesi. IPTV sayesinde insanlar isteğe bağlı bir yayın özgürlüğüne kavuşmuş oluyorlar. Artık izleyicilerin, ne zaman neyi izleyeceklerini televizyon kanalı yöneticileri değil, kişinin kendisi karar veriyor. 
İnternete bağlı hizmetlerle çalışan, bilgisayarlara benzer işlevler sunan TV'lere Smart TVdeniyor. Smart TV özelliğine sahip bir televizyon ile; internete bağlanabilir, sosyal medya (youtube, facebook, twitter vb.) yürütümlerini kullanabilir, Smart TV için hazırlanan oyunları ve çoğu uygulamayı ve yine IPTV uygulamalarını da yükleyerek çalıştırabilirsiniz. Smart TV’nizi kullanarak binlerce HD veya 3d film dizi vs + birçok kanalı ücretsiz izleyebilirsiniz.
Smart TV’niz yoksa bu özelliği sağlayacak Anroid Full HD  Smart Uydu alıcılar bu işi hatta daha fazlasını görüyor. Hem internet üzerinden TV yayınını hem de çanak anten bağlantısı ile uydu yayını alabiliyorsunuz.
Anroid Full HD Smart  Uydu alıcılarla tüplü TV’lerinizi bile Smart özellikli seyredebiliyorsunuz. Smart özelliği olmayan Plazma ve LED TV’nizi tıpkı bilgisayar gibi kullanabiliyorsunuz. Dahili Wifi  ve Access Point özelliği olan cihazlar ile üstelik kablosuz internete bağlanabiliyorsunuz. İnternete bağlanıp gazetelerinizi okuyabiliyor, Youtube (Full Hd Destek)  bağlanıp video ve film seyredebiliyorsunuz. Smart Uydu alıcı TV’nizi Smart TV özelliğine kavuşturuyor.İçerisindeki uygulamalarla yüklü olan ücretsiz IPTV kanallarını seyredebiliyorsunuz. Yine film, dizi seyretme imkânınız var. Kısaca elinizdeki Akıllı Telefonlar ile ne yapıyorsanız bununla daha fazlasını yapıyorsunuz. Yine bu uydu alıcınızla, abone iseniz Tivibu, Digitürk, D Smart, Turkcell Superonline gibi yayıncı kuruluşların Android uygulamalarını aynı Android telefonlarda ki gibi yükleyip şifrenizi girerek ayrı bir cihaza gerek duymadan izleyebiliyorsunuz.
Servis sağlayıcılar IPTV hizmetleri için herhangi bir kota uygulaması yapmıyorlar. İlk getirildiğinde altyapı yetersizliği gerekçe gösterilerek dayatılan İnternet için  "adil kullanım kotası" uygulamasının, herkesin farkında olduğu gibi altyapının IPTV hizmetini sorunsuzca kaldırabilecek kadar geliştirilmiş olmasından dolayı artık kaldırılması gerekmektedir. Kullanıcılar bu yöndeki beklentilerini sıkça dile getirilmektedir.
Mobil cihazların internet erişimi için daha büyük bant genişlikleri ve yüksek hızlar sunan 4G ile birlikte mesajlaşma, görüntülü görüşme, mobil TV gibi hizmetler daha hızlı ve yüksek performansla gerçekleştirilebilecek. Artık 4G ile birlikte IP tabanlı bir sisteme geçilecek. İnternet protokolü vasıtasıyla bu sistemler büyüyecek. Baz istasyonlarını kullanarak televizyon izlenecek konuma gelinecek.
Bu yazı  habergzt.com.'da yayımlanmış olup 9412 defa okunmuştur .


ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLERİN PETROLE ETKİSİ

Her şeye rağmen yakın gelecekte petrol yakıtlı araçların pazar payının önemli bir kısmına elektrikli araç sektörü sahip olacak… İlk el...