Translate

20 Ekim 2015 Salı

AKILLI TELEFON KULLANICILARI ŞARJ’INIZ NE KADAR GİDİYOR?

Kullanıcılar akıllı olursa akıllı cep telefonunu daha etkin kullanma imkanını buluyorsunuz…


Hepimizin vazgeçilmezi Akıllı Cep Telefonlarımızın ortak sorunu şarj konusu gündemimiz de. Kullanıcılar bir araya gelince şarjının süresini soruyoruz birbirimize. Sık sık şikâyet etsek de şarj ömrünü uzatmanın birçok yolu bulunuyor.
Cep Telefonumuzun  şarjı ve deşarjı şu anki bataryaların yapısı ve kullanımla direk orantılı. Yapısı imalatı ile ilgili. Üretici firmalar sürekli bataryaları ve şarj ünitelerini geliştiriyorlar. Artık batarya ömrü daha uzun, şarjı ise daha hızlı yapabiliyoruz.  Dolu bir bataryanın boşalması ise telefonun özelliği, kullanılan programlar ve kullanıcının kullanış biçimi ile şekilleniyor. Ceplerimizde taşıdığımız akıllı telefonlar artık birçok bilgisayardan daha güçlü. Bu da şarj ömrünü daha da kısaltıyor.
Akıllı telefonlarınızı kullanırken yapacağınız birkaç değişiklikle şarj ömrünü uzatabilmek mümkün. Duvar kâğıdı rengi, ekran parlaklığı, kablosuz bağlantılar, açık olan uygulamalar ve şarj etme alışkanlıklarınız şarj ömrünü direkt olarak etkileyenler unsurlar.
İşte size önerilerimiz;
1.      Şarj etmek için bitmesini beklemeyin, seviyesi % 40lara düştüğünde telefonu şarja takın.
2.      Telefonunuzu sürekli titreşimde tutmayın.
3.      Telefona tuş kilidi ayarlayın.
4.      Kullanılmayan uygulamaları kapatın. Arka planda sürekli çalışan program bırakmayın.
5.      Wi-Fi’ yi kullanmadığınız zamanlarda kapalı tutun. Ya da ekran açıldığında devreye girecek şekilde ayarlayın.
6.      Facebook, Twitter, Whatsapp, Instagram gibi uygulamaların bildirimlerini Şarj’ ınızın azaldığında kapatın.
7.      Telefonunuzun 3G, Bluetooth ve GPS özelliğini kullanacağınız zaman açın.
8.      Eşitleme / Senkronizasyonu kapatın, kendi kontrolünüzde Senkronize edin.
9.      Ekran parlaklığını azaltın ya da otomatiğe alın.
10.  Telefonunuzun tuş kilidini etkinleştirin.
11.  Şarj’ ınız azaldığı zaman acil kullanımız için uçak moduna alın.
12.  Telefonunuzu aşırı sıcak ortamlardan uzak tutun. İdeal sıcaklık 16° ila 22°C.
13.  Uygulamaları sürekli güncel tutun.
Kullanıcılar akıllı olursa Akıllı Cep Telefonunu daha etkin kullanma imkanını buluyorsunuz. Şarj süresini uzatmak için çeşitli programlarda var. Bunları telefonunuza yüklüyorsunuz. Telefonunuzun bataryasının ömrünü takvimlerle bilgi verici özelliğe sahip olan bu programlar, optimizasyon seçenekleriyle boş yere arka plan uygulamalarını engeller ve kapatır. Yalnız bu konuda uzman birinden yardım isteyerek yükleme yapın.
 Hızlı şarj için önerimize gelince; Kendi orijinal şarj ünitesini ve kablosunu kullanın. Şarj yaparken uçak moduna alın, telefonunuzun daha hızlı şarj olduğunu göreceksiniz. Telefonunuzu belirli tarzdaki kılıflar üzerindeyken şarj etmeyin. Telefonunuzu uzun bir süre boyunca kullanmadan saklamak istiyorsanız yarım şarj edilmiş olarak saklayın.
Kolayca yapabileceğimiz  bahsettiğimiz çözümlerle hem istediklerimizi yapabilir hem de şarjın ömrünü uzatabiliriz. Böylelikle telefonumuzu daha etkin kullanabiliriz.
Bu yazı habergzt.com'da yayımlanmış olup 6737 defa okunmuştur .


Son Yazılar

ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLERİN PETROLE ETKİSİ

Her şeye rağmen yakın gelecekte petrol yakıtlı araçların pazar payının önemli bir kısmına elektrikli araç sektörü sahip olacak… İlk el...